~~Burgery Rybne z dorsza. Prosty i szybki przepis na danie low carb~~

Przepis na Burgery rybne  – składniki:

40 dag dorsza
4łyżki bułki tartej2 łyżki stołowe posiekanej natki pietruszki
1 roztrzepane jajko
cytryna do wyciśnięcia
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
olej do smarowania

Przepis na Burgery rybne – przygotowanie:

Dorsza należy zmielić na maszynce tak jak robimy to z mięsem czyli bierzemy sitko z najgrubszymi oczkami. Dodajemy 4 łyżki bułki tartej następnie dwie łyżki posiekanej natki pietruszki oraz roztrzepane jajko i wyciskamy trochę soku z cytryny – mniej więcej dwie łyżki stołowe. Dosmaczamy pieprzem i solą (ja się trochę młynkiem nakręciłem a i tak wg mnie było za mało przypraw) wszystko mieszamy na jednolitą masę. Rozgrzewamy patelnię grillową lub grilla i formujemy burgery. Ja do formowania używam specjalnej praski z akcesoriów webera. Smarujemy burgery delikatnie olejem z obu stron i smażymy/grillujemy po około 4 minuty z każdej strony.

Ja podałem burgery rybne z kaszą jaglaną oraz domową surówką z czerwonej kapusty, marchwi, cebuli i jabłka. Jest to idealny przepis na burgery rybne dla dzieci.

Burger rybny

Burgery rybne
~~ SMACZNEGO ~~

 

Facebook Comments
5.00 avg. rating (100% score) - 4 votes